MäoonvaanMä Facebook Sivut

MäoonvaanMä Facebook Sivut
MäoonvaanMä Facebook Sivut

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Kateus ! Katkeruus ! Turha ajattelu!Oletteko kuulleet kateellisista ihmisistä tai sellaisista henkilöistä, jotka keskustelevat asioista, mitä muilla on tai ei ole. Sellaisia keskuudessamme on hyvinkin paljon. Puhutaan asioista, mitkä eivät oikeastaan kosketa millään lailla omaa elämää. Puhutaan, että naapuri on ostanut uuden auton tai vaikka uusia vaatteita. Se on kyllä kumma, että se on asia, mikä kiinnostaa aina ihmisiä. Jokainen, kun olisi ihan omanlaisensa ja keskittyisi asioihin, mitä itsellään on tai mistä haaveilee.Tässä hyvä esimerkki, kun tuli viimeviikola hommattua minulle uusi auto.

MIKSI?MIKSI?MIKSI?MIKSI?

Koska MäoonvaanMä ja tämä on minulle hyvä!
Huomaatko HETI sinulla heräsi joku ajatus! Miksi sillä on tommoinen auto? Millä rahalla sekin sen muka on ostanut? VAU onpa siisti! tai onpa ruma! Näin se vaan on, että ihmisillä herää aina ensimmäisenä jokin mielipide ja asia mieleen toisen asioista ja tekemisestä. Näin sinullekin heräsi! Eikö? Toivottavasti positiivinen ja sopeutuvainen ajattelu. Koska tämäkään maailman pikkuasia ei vaikuta sinun arkiseen elämään mitenkään.

Tällä kirjoituksella ei ole tarkoitus millään tavalla kehua itseäni ja pröystäillä, että olen ostanut uuden auton ja tahtoisin sillä tehdä jonkun kateelliseksi. Sellainen ei minua kiinnosta millään tavalla, mutta tiedän jo kirjoittaessani tätä juttua, että jotain tämäkin MINUN asia saattaa närästää ja herättää vitusta sekä kateutta. Aivan turhaan, koska siitä ei hyödy kukaan. Tämäkin pikkuostos on ihan minun omaan käyttööni ja minulle sopiva menopeli minun tarpeisiini. Jos mietit, miten silläkin voi olla tuollaiseen varaa, niin minäpä kerron! Kävelin spontaanisti paikalliseen autoliikkeeseen ja sanoin haluavani vaihtaa autoa. Kauppias hieraisi käsiään ja sanoi, että istu alas niin jutellaan. Vajaan tunnin reissu ja uusi pirssi pihassa. Se on totuus, että eihän tavallisella pulliaisella ole muuta mahdollisuutta, kuin ottaa auto osamaksulla. Mutta älä turhaan luule, että se onnistuu noin vain. Siihen suosittelen käyttämään laskinta tarkistaakseen, onko siihen mahdollisuutta. Kuitenkin se on vain maksettava keinolla tai toisella kokonaisuudessaan takaisin.

Tavallinen suomalainen jörö ei millään uskalla myöntää eikä varsinkaan kehtaa kertoa, että "kyllä" minä otin auton osamaksulla ja rahoitusyhtiö omistaa sen! OHO juurihan sanoin sen. Minua henkilökohtaisesti ihmetyttää ja naurattaa suomalaisten omaperäisyys ja totuuden piilotteleminen sen toivossa, että näytettäisiin paljon siistimmältä ihmisiltä, mitä todellisuudessa ollaan. Vielä enemmän ihmetyttää, kun ihmiset ostavat asioita ja tavaroita, jotta sopeutuisivat muotiin ja nykypäivään ainoastaan, kun se on siistii ja näyttääkseen muille. Vaikka ei olisi mitään käyttöä asialle/esineelle. En minäkään hauku ja naura ystävilleni kenellä on vanha nokialainen, millä juuri ja juuri pystyy soittamaan puhelun ja laittamaan tekstiviestin. Miksi hän ostaisi älypuhelimen, jos ei omasta mielestään sitä tarvitse?!?  MÄ ainakin porskutan eteenpäin just minun tyylillä, enkä välitä siitä mitä muut minusta ajattelevat. Jos minun tyylini ei jotain miellytä, niin en myöskään sille mitään voi, koska se on hänen mielipiteensä.

Älä ole kateellinen kenellekään ! Ole sitä mitä olet ja kiinnitä huomio niihin asioihin, mitä sinulla jo on, äläkä niihin mitä sinulta puuttuu ja mitä jollain toisella on. Muista haaveilla asioista ja toteuttaa sinulle tärkeitä juttuja. Et elä täällä ketään muuta varten, vaan ihan omaa itseäsi varten. Mutta minä en ainakaan tule täällä pärjäämään ilman ystävien ja lähimmäisten tukea. muista pitää heistäkin huoli. Avoin ja rehellinen ihminen voittaa aina.


Loppuun Kaikkien huulille hymyn tuova Selfietukka :D Kävin luotto kampaajalla"<3Anni" teettämässä kevään kuumimman tiputukan.  Aikamoinen töyhtö! Hahahahahahaaa!

 
 
 

3 kommenttia:

 1. Mun mielestä suomalaisilla ei ole mitään syytä kateuteen, koska täällä ei varmasti kukaan näe nälkää, ainakaan jatkuvasti (jos siis käyttää rahansa oikein), ja kaikilla melkein on telkkarit, tietokoneet, (äly)puhelimet, pesu-ja tiskikoneet, ja ties mitä muita laitteita. Meillä on siis perusasiat kunnossa. Olkaamme iloisia siitä. Ei hyvään elämään vaadita uusinta mersua, tai luksuskartanoa. Pääasia, että on katto pään päällä, saa laskut maksettua, ja jotain ruokaa löytyy aina kaapista, (vaikka sitten vain hernekeittoa)! Täytyy kuitenkin myöntää, että itsekin tunnen pienen kateuden piston rinnassani, kun joku kehuskelee lomamatkallaan. Itse kun en vuosiin ole päässyt ulkomaille.
  https://tanssitytto.wordpress.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se juuri on. Pitää osaa nauttia siitä mitä jo itsellään on. Kaikki sen kuitenkin tietää, että kateellisuutta on, mutta miten sen sitten kukikin käsittelee on taas ihan oma juttunsa.

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista