MäoonvaanMä Facebook Sivut

MäoonvaanMä Facebook Sivut
MäoonvaanMä Facebook Sivut

torstai 12. helmikuuta 2015

Ruokailu ei ole rakettitiedettä

Mitä auto tarvitsee kulkeakseen eteenpäin? No tietenkin polttoainetta. Autoon voi työntää puhdastaja normaalia polttoainetta, jolloin se toimii ja kulkee eteen sekä taakse. Voit laittaa sinne epäpuhdasta ja huonolaatuista polttoainetta, jolloin se ei enään toimikkaan niin hyvin kuin normaalilla polttoaineella. Sitten voit ottaa kaiken irti ja "hifistellä" kaikenlaisilla lisäaineilla ja juuri sinun autoosi sopivilla huippu materiaaleilla, sitten se kulkee aivan järjettömän kovaa ja siitä saadaan kaikki tarvittava irti. Ruokailu on aivan samanlainen tapahtuma. Ei siitä kannata tehdä itselleen ongelmaa ja mitään ydinfysiikkaa. Aina tuputetaan kaikille jos jonkin muotoista diettiä ja ruokaohjelmaa. Itse en ole kumpaakaan tarvinnut vaan olen opiskellut aiheesta ja tutkinut asioita. Kokeilemalla mikä itselle parhaiten sopii. Kyllähän sen nyt norsukin tajuaa ettei laihduttava ylipainoinen terveellisempään elämään tähtäävä henkilö, maratoonari, kehonrakentaja ja ihan terveellisesti elävä ihminen voi syödä samalla tavalla ollakseen kaikki tyytyväisiä ja saavuttaakseen omat tavoitteensa.

Korostan kaikille, että nämä ovat minun mielipiteitä. Katsos, kun meiltä kaikiltahan sellainen löytyy yhtälailla kuin peräreikäkin. Mutta voin sanoa, että en myöskään paljoa potaskaa jutuissani puhu ja tämä pitääkin ymmärtää yleisenä ohjeena, ettei kaikkien tarvitse olla samanlaisia. Aina pitää verrata omaan itseensä, oli sitten kysymys urheilusta ruokailusta taikka parisuhteesta.

Muutamia oleellisia tipsejä, joita kannattaa kokeilla. Itse aloitin pitämällä ruokapäiväkirjaa ihan ruutupaperille. Kirjasin ruokailuajat ja mitä söin sekä juodut juomat. Nopeasti huomasi, että alitajuntaisesti käänsi ruokavaliota terveellisemmäksi, jottei se joutuisi päiväkirjaan. Kun pidät päiväkirjaa muutaman viikon huomaat, miten paremmaksi kokonaisuus on muuttunut ja voit lopettaa kirjan pitämisen, kunhan vain pidättäydyt uusissa opituissa ruokailu tottumuksissa. Syö n. 2-4h välein, se taas ihan riippuu töistä ja energiantarpeesta ja yksilöllisistä tekijöistä. Asia jota ei missään vaiheessa saa unohtaa on  juotava vesi. Puhtaan veden juonti on kaiken a ja o terveellisemmän elämän jokaisella saralla. Sitä tarvitsee normaali ihminen, huippu-urheilija ja myös painon pudottaja. Ihan kaikki meistä sitä tarvitsee, jotta ihmiskeho toimii.

Useasti ihminen, kun ryhtyy vaikka painon pudotukseen, niin se tekee sitä sitten sata lasissa, eikä anna itsellen aikaa ja rauhaa asian suhteen, eikä missään nimessä löysiä. Ei tietenkään pidä lusmuilla, jos haluaa tuloksia, mutta joku järki kuitenkin kannattaa asiassa pitää. Se on aivan varma, että kun pistät perusasiat kuntoon ja pääkoppa pelaa  täydellisesti, sekä kun itse nautit tekimisestäsi elämäsi on paljon sujuvampaa. Kukapa haluaa tuskailla ruokailun vaikeuden ja tarkkojen määrien kanssa ja sitten viellä olla kiukkunen siitä kun ne turhauttaa.

Nyt en sen enämpää paneudu ruokailun sisältöön, mutta tulossa kirjoitus, jossa kirjoitan omasta ruokailu tottumuksesta. Minun mielestäni suurin osa suomalaisista syö päin persettä. Minullakin on erittäin huippu kuntoisia kavereita ja ammattiurheilijoita. Mitähän osa niistäkin olisi, jos viitsisi paneutua ruokailuun kunnolla. Ranskalisilla ja nakeilla vain yksinkertaisesti ei pitkälle pötkitä.

Ota selvää mitä olet? Mitä haluat? Miten sen toteutat? Älä ole itsellesi liian ankara. Relaa! Jos tuntuu et pitää juoda saunakalja, niin juo. Jos tekee mieli juoda pullo kossua, niin juo, jos taas tahdot syödä karkkeja ja hampurilaisia niin syö. Ei ne sinua tapa ja se tekee pääkopalle hyvää. MUTTA tiedosta, että se on se kerta ja taas on palattava perus terveelliseen rytmiin. Pitää myös tietää mihin toullaiset asiat pidemmänpäälle johtaa.

Tästä jokaiselle pientä pohdittavaa illan pikkutunneille. Toivottavasti avasi edes jonkun silmiä ruokailun suhteen. Tarkennetaan hieman minun tyyliäni syömisen suhteen oma ruokailu osiossa. Pyydä apua jos tuntuu hankalalta. Autan mieluusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti